På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

2016-03-22

Deklarera redan idag

I dag går startskottet för årets deklaration. I e-tjänsten och appen kan du se om du ska betala eller få tillbaka pengar. Passa på att deklarera när du ändå är inne och tittar i deklarationen. Senast den 2 maj ska deklarationen vara inlämnad.

Om du har e-legitimation kan du deklarera i appen eller e-tjänsten även om du inte fått din blankett. Vill du deklarera i telefon eller via sms måste du vänta tills du får din blankett där de koder som du behöver finns. Deklarera och anmäl konto för skatteåterbäring senast den 2 maj så kan du få tillbaka pengar före midsommar.

Vill du slippa få deklarationen på papper nästa år? Skaffa en säker digital brevlåda via Mina Meddelanden. 

Om du bara ska godkänna   

De allra flesta behöver bara godkänna sin deklaration. Det gör du enkelt genom att sms:a ditt personnummer och din kod för underskrift till 711 44. Du som har Mobilt BankID godkänner din deklaration enkelt i appen. Det går också att ringa eller använda e-tjänsten.   

Om du ska ändra uppgifter

Du som har sålt din bostad eller sålt värdepapper, till exempel aktier, ska lämna en bilaga med deklarationen. Det gäller även dig som är företagare (driver enskild näringsverksamhet eller är delägare i aktie- eller handelsbolag). Vilken bilaga du ska lämna framgår i e-tjänsten och av din specifikation. I e-tjänsten får du dessutom hjälp med att fylla i dina uppgifter. Ska du bara göra avdrag för resor till och från arbetet kan du även ladda ner Skatteverkets app och deklarera med hjälp av den.

Via länken nedan hittar du det mesta du behöver veta om deklarationen.

Du som är enskild näringsidkare, delägare i handelsbolag eller fåmansföretag hittar information om deklarationen under företagsfliken.

Ställ din fråga på Facebook

Om du har allmänna frågor om din deklaration kan du ställa dem på Skatteverkets Facebooksida.

Sidan är bemannad under våra ordinarie öppettider på vardagarna, men du kan ställa din fråga när det passar dig.

Här kan du läsa om vad som gäller när du ställer en fråga till oss på Facebook.

Om du har ett personligt ärende som kräver att du uppger ditt personnummer ska du i stället ringa Skatteupplysningen på telefon 0771 567 567.

Deklarera redan idag
Skatteverket

Till toppen