Ska du lämna inkomstdeklaration för en förening, stiftelse eller ett registrerat trossamfund? Här kan du ta reda på hur du deklarerar och vad du behöver tänka på för att deklarationen ska bli rätt.
Funderar du på att starta en förening, stiftelse eller ett registrerat trossamfund? Är du redan igång och har frågor om hur du ska deklarera, ändra adress eller hur du avslutar din organisation? Här hjälper vi dig vidare.
Du som driver en stiftelse ska sammanställa stiftelsens inkomster och utgifter varje år. Uppgifterna ska du redovisa till Skatteverket i en deklaration som heter Inkomstdeklaration 3.
Du som deklarerar åt en ideell förening eller ett trossamfund ska vanligtvis lämna Inkomstdeklaration 3 efter varje räkenskapsår. Vilka delar av deklarationen du ska fylla i beror på vilken typ av verksamhet föreningen eller trossamfundet bedriver.
Här hittar du exempel på hur KU55 ska fyllas i vid olika situationer, till exempel vid försäljning av en del av bostadsrätten eller när bostadsrätten har överlåtits eller förvärvats i flera steg.
När du ska starta en ekonomisk förening ska du kontakta Bolagsverket. Hos Verksamt.se hittar du all information som du behöver. En bostadsrättsförening är en form av ekonomisk förening.
Syftet med en stiftelse är att stödja ett särskilt ändamål. För det krävs en egendom, till exempel pengar eller fastigheter. Ett vanligt ändamål kan till exempel vara att dela ut stipendier till utbildningar eller att stödja olika typer av forskning....
Här får du som ska deklarera åt en ekonomisk förening bland annat svar på vilka bilagor du ska lämna, var du redovisar medlemsavgifterna och hur du redovisar underskott.
Ni som driver ett trossamfund kan behöva betala skatt och registrera trossamfundet för moms, F-skatt eller som arbetsgivare. Om Myndigheten för stöd till trossamfund har beviljat trossamfundet avgiftshjälp kan ni få hjälp av oss på Skatteverket att t...
Varje gång en medlem säljer hela eller delar av sin bostadsrätt ska bostadsrättsföreningen skicka in en kontrolluppgift.