På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Arkiv för Rättslig vägledning


Skatteverkets yttranden

Remiss av SOU 2014:39 Bättre juridiska förutsättningar för samverkan och service

Datum: 2014-09-29

Dnr/målnr/löpnr:

131 338062–14/112

Näringsdepartementet
103 33 Stockholm


Skatteverket har på remiss erhållit E-delegationens betänkande Så enkelt som möjligt för så många som möjligt, SOU 2014:39.

Skatteverket tillstyrker lämnade förslag.

Skatteveverket har som inriktning den s.k. e-vägen. En förutsättning för detta arbete är ett väl utvecklat och tydligt regelverk för hanteringen av bl.a. digitala tjänster. En grund- komponent är det s.k. elektroniska förvaret. Med förslaget minskas de tveksamheter och hinder som föreligger för att tillämpa undantaget i 2 kap. 10 § tryckfrihetsförordningen och det elektroniska förvaret. E-delegationens förslag och ställningstaganden i det aktuella betänkandet är för det fortsatta arbetet med e-vägen en mycket viktig del. Genom de nu föreslagna bestämmelserna stärks förutsättningarna för användningen av det elektroniska förvaret och en framtida utveckling av e-vägen och digitala tjänster underlättas och säkerställs.

Det är enligt Skatteverkets uppfattning av stor vikt att föreslagna regeländringar och förbättringar genomförs så snart det är möjligt för att underlätta det framtida arbetet med e-vägen.