På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Arkiv för Rättslig vägledning


Skatteverkets skrivelser/rapporter

Hybridsituationer inom bolagssektorn – Gränsöverskridande och särskilt i samband med finansiering

Datum: 2012-04-23

Dnr/målnr/löpnr:

131 183077-12/1211

Rapporten med bilaga är resultatet av en analys och kartläggning som Skatteverket gjort av ett område som benämnts hybridfinansiering. I rapporten behandlas bl.a. frågor kring ränteavdrag på koncerninterna skulder.     
      
Efter att arbetet med rapporten slutförts har Finansdepartementet skickat en promemoria "Effektivare ränteavdragsbegränsningar" på remiss i vilken föreslås begränsningar i avdragsrätten för ränteutgifter på vissa skulder inom intressegemenskaper. När förslaget genomförts kommer den absoluta merparten av de fall gällande ränteavdrag som redovisas i denna rapport kunna ifrågasättas och avdrag för räntan vägras. Detta p.g.a. att i dessa fall med skuldförhållanden inom en koncern beskattas ränteintäkten inte alls och detta genom att koncernen använt sig av hybridföretag och hybridinstrument (se om dessa begrepp i rapporten).

Länk till rapporten pdf