På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Skattepengar till påsk

För att kunna få skattepengar till påsk ska du ha:

Skaffat en digital brevlåda senast den 26 mars.

Anmält konto för skatteåterbäring.

Deklarerat senast den 29 mars, utan att ändra eller lägga till något.

Om du har skatt att betala behöver du inte göra det tidigare än vanligt.

Vem kan få pengar till påsk?

  • Du som är privatperson.
  • Du som skaffat en digital brevlåda senast den 26 mars.
  • Du som godkände din deklaration senast den 29 mars, utan att lägga till eller ändra något.

Kontrollera att du har klickat i att du vill ha post från Skatteverket i din digitala brevlåda.

Du som gör ändringar eller lämnar en bilaga

Du som gör ändringar eller tillägg i din deklaration kan inte få skatteåterbäringen till påsk. Det gäller dig som exempelvis gör avdrag för resor till och från arbetet eller lägger till uppgifter på grund av bostadsförsäljning, värdepappersförsäljning eller på grund av att du är företagare.

De förifyllda uppgifterna får Skatteverket in redan i januari och vi har därför haft möjlighet att kontrollera dem. Uppgifter som du har godkänt behöver inte kontrolleras igen. När du gör ändringar eller tillägg behöver Skatteverket tid för att kontrollera din deklaration. Du som gör ändringar eller tillägg i din deklaration får därför din skatteåterbäring till midsommar i stället, förutsatt att du deklarerar i appen eller e-tjänsten.

Datum att hålla koll på

26 mars - OBS! Nytt datum

Sista dagen att skaffa en digital brevlåda om du vill ha skatteåterbäringen till påsk. Se till att du har anmält konto för skatteåterbäring.

8–10 mars

Deklarationen kommer till din digitala brevlåda. Du får en pdf som ser ut som den vanliga deklarationen.

21 mars

Deklarationen öppnar.

29 mars

Sista dagen att godkänna din deklaration i Skatteverkets app eller e-tjänst, utan att ändra eller lägga till något, om du vill ha pengar till påsk. 

5–7 april

Skatteverket betalar ut skatteåterbäringen.

Konto för skatteåterbäring

I tjänsten Skattekonto kan du

  • se vilket konto du anmält för skatteåterbäring
  • anmäla ett konto för skatteåterbäring.
06-03

Vad är en digital brevlåda?

Med en digital brevlåda kommer post från Skatteverket och andra myndigheter digitalt i stället för på papper. Till skillnad från vanliga mejl är den digitala brevlådan säker eftersom inloggning sker med e-legitimation, till exempel Mobilt BankID. En digital brevlåda är gratis, miljövänlig och tillgänglig var du än är.

Jag har redan en digital brevlåda, behöver jag göra något?

Du som redan är ansluten till en digital brevlåda (t.ex. Kivra eller digimail) och får Skatteverkets post digitalt kan också få pengarna till påsk om du deklarerar i appen eller e-tjänsten senast den 29 mars 2017, utan att ändra eller lägga till något.

Varför måste jag deklarera i Skatteverkets app eller e-tjänst?

När du väljer att ta emot deklarationen digitalt så har vi tyvärr inte teknisk möjlighet att skicka de säkerhetskoder som du använder för att ringa eller sms:a in deklarationen. Använd din telefon och Mobilt BankID och godkänn din deklaration i appen Skatteverket i stället.

Skatteverket

Till toppen