På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Jämföra försäljnings– och inköpspris

När du begär slutligt uppskov beror uppskovsbeloppets storlek på om din nya bostad är minst lika dyr som eller billigare än den sålda bostaden. Här gör du en jämförelse mellan försäljningspriset för den sålda bostaden och inköpspriset för den nya bostaden.

För att kunna göra jämförelsen måste du veta hur du räknar ut försäljningspriset för den sålda och inköpspriset för den nya bostaden. Uträkningarna görs på olika sätt beroende på vilken typ av bostad du säljer och köper. Med ”minst lika dyr” menas att inköpspriset för den nya bostaden är minst lika högt som försäljningspriset för den sålda bostaden. Med ”billigare” ersättningsbostad menas att inköpspriset för den nya bostaden är lägre än försäljningspriset för den sålda.

Med slutligt uppskov menas både slutligt uppskov samma år som du deklarerar försäljningen och slutligt uppskov efter ett preliminärt uppskov.


Skatteverket

Till toppen