På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Anmäl ny adress för dödsbo

Om ett dödsbo ska ha en annan adress än den som var aktuell vid dödsfallet ska den nya adressen anmälas till Skatteverket.

Anmälan kan göras av dödsbodelägare, bouppteckningsförrättare eller begravningsbyrå. Anmälan kan endast lämnas skriftligen till Skatteverket i ett vanligt brev – inte på någon blankett eller via mejl. Skriv under och skicka brevet till det skattekontor som ligger närmast den nya adressen för dödsboet.

Skatteverket meddelar inte dödsboets nya adress till andra myndigheter. Vi registrerar den bara för att brev från Skatteverket ska komma till rätt adress. Därför måste du som representerar dödsboet själv anmäla den nya adressen till exempelvis andra myndigheter och banker.

Ingen eftersändning av deklarationsblanketter

Om dödsbodelägarna inte gör eventuell anmälan om dödsboadress till Skatteverket, kommer deklarationsblanketten och andra brev som skickas med anledning av dödsboets inkomstbeskattning att skickas till fel adress. Deklarationsblanketterna eftersänds inte utan Posten skickar tillbaka dem till Skatteverket. För att dödsboet ska få annan post, kan anmälan om eftersändning göras i vanlig ordning hos Svensk adressändring.

Flyttanmälan för andra än dödsbon

På sidan Flyttanmälan hittar du information om flyttanmälan för andra än dödsbon.

Skatteverket

Till toppen