På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Mobilt BankID

Mobilt BankID är en e-legitimation för smarttelefoner och surfplattor. Med Mobilt BankID kan du legitimera dig och göra elektroniska underskrifter.

Precis som e-legitimation på fil och på kort är Mobilt BankID en e-legitimation för mobiltelefoner och surfplattor. Du kan använda Mobilt BankID både när du surfar från telefonen/surfplattan eller när du vill nå e-tjänsten från en dator. Det kan vara mer praktiskt att använda om du till exempel inte har BankID på den dator (oavsett MAC eller PC) du använder eller inte kan installera BankID på kort eller fil. Det enda som krävs är att du har med dig den telefon eller surfplatta där du har din mobila BankID-app installerad.

Mobilt BankID kan användas i de flesta moderna mobiltelefoner och surfplattor förutsatt att de har åtkomst till internet.

För att kunna använda Mobilt BankID behöver du ladda ner och installera BankID:s säkerhetsapp samt hämta Mobilt BankID via din internetbank. Du kan hämta appen via någon av koderna här nedanför.

Ladda ner appen

alt=""

QR-koden för BankID i Google Play.

alt=""

QR-koden för BankID i App Store.

alt=""

QR-koden för BankID till Windows Phone 8.

Skatteverket

Till toppen