På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Skuld lämnas till Kronofogden

Om du har fått ett betalningskrav från Skatteverket och fortfarande har ett underskott på skattekontot vid nästa avstämning kan skulden lämnas över till Kronofogden.

Om du fått ett betalningskrav från Skatteverket och fortfarande har ett underskott på skattekontot på 2 000 kronor eller mer vid nästa avstämning överlämnas skulden till Kronofogden.

Det här ska du betala

Du ska betala hela skulden inklusive ränta enligt betalningskravet. Du ska även betala Kronofogdens avgift och kostnadsränta. Detta framgår av kravbrevet från Kronofogden. Beloppet ska vara bokfört på Kronofogdens konto senast det datum som finns angivet i Kronofogdens kravbrev.

Det här händer om du inte betalar

Om du inte betalar en skuld i tid kan du få en betalningsanmärkning i kreditupplysningsföretagens register. En sådan anmärkning kan bland annat leda till att du kan få svårt att låna pengar, hyra eller köpa lägenhet eller teckna telefonabonnemang.

När skatteskulden överlämnats till Kronofogden belastar den inte längre ditt skattekonto. Kronofogden tar över hanteringen av skulden och Skatteverket kan inte återta eller avskriva den.

Skatteverket

Till toppen