På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Försäljningar undantagna från K4 

Du som under 2016 har sålt eller löst in de värdepapper som vi specificerar nedan, behöver inte redovisa detta på en K4-bilaga. Detta framgår även av den specifikation som du får tillsammans med din inkomstdeklaration.

Deklarera i e-tjänsten

I e-tjänsten får du

  • många förifyllda uppgifter
  • automatiska uträkningar och överföringar

Våra e-tjänster

Inlösen-, tecknings- eller uniträtter 2016

Om du under 2016 har sålt  inlösenrätter i Creades eller teckningsrätter/uniträtter i vissa bolag (vilka bolag det gäller framgår av nedanstående lista) behöver du inte redovisa detta på bilaga K4.

Detta framgår i så fall av den specifikation som du har fått tillsammans med din inkomstdeklaration. Vinsten är också redovisad på specifikationen och ifylld vid punkt 7.4 på inkomstdeklarationen. Skulle du ha sålt inlösenrätter, teckningsrätter eller uniträtter i andra bolag måste du redovisa  försäljningen på bilaga K4.

Premieobligationer

Dragningsvinster på premieobligationer är skattefria, men inlösen eller försäljning av premieobligationer ska beskattas. Under år 2016 har premieobligationslån 2010:01 gått till inlösen (inlösendag 2016-04-06).

Om du under 2016 har löst in premieobligationer i detta lån behöver du inte redovisa detta på en K4-bilaga. Om du har köpt eller sålt premieobligationerna till ett pris som skiljer sig från det nominella beloppet ska du redovisa försäljning/inlösen på avsnitt D i K4-bilagan. Läs vidare om hur du redovisar premieobligationer

CFD

Om du under 2016 har handlat med CFD-kontrakt hos CMC Markets eller IG Markets behöver du inte redovisa detta på bilaga K4.
Detta framgår i så fall av den specifikation som du har fått tillsammans med din inkomstdeklaration. Resultatet (vinst eller förlust) är redovisat på specifikationen och förifyllt på inkomstdeklarationen.

» CFD-kontrakt

Skatteverket

Till toppen