Din sökning Blanketter gav 20 träffar
Funderar du på att starta en förening, stiftelse eller ett registrerat trossamfund? Är du redan igång och har frågor om hur du ska deklarera, ändra adress eller hur du avslutar din organisation? Här hjälper vi dig vidare.
Det är viktigt att du anmäler eller ändrar organisationens adress, namn, ombud och skatteregistreringar. För att få behörighet till våra e-tjänster, till exempel föreningens Mina sidor, behöver du först ansöka om behörighet hos oss.
En stiftelse kan bildas av en eller flera personer för ett bestämt ändamål. Det krävs en egendom för att bilda en stiftelse, och stiftelsen ska förvaltas av en styrelse eller en juridisk person. De flesta stiftelser ska registreras hos Länsstyrelsen....
Du ska avregistrera föreningen, stiftelsen eller trossamfundet om verksamheten upphör. Du ska även ta bort eventuella registreringar för moms, F-skatt och som arbetsgivare.
Här hittar du det du behöver när du ska lämna in uppgifter till oss eller när du behöver något från oss. Det mesta kan du lösa själv i våra e-tjänster.
Vad du bör tänka på när du startar en ideell förening.
Här hittar du exempel på hur KU55 ska fyllas i vid olika situationer, till exempel vid försäljning av en del av bostadsrätten eller när bostadsrätten har överlåtits eller förvärvats i flera steg.
Om du betalar ut ersättning för arbete, till exempel lön eller arvode, i en ideell förening så ska du lämna uppgift om det i en arbetsgivardeklaration eller på en kontrolluppgift. Du kan även behöva dra skatt och betala arbetsgivaravgifter.
När du ska starta en ekonomisk förening ska du kontakta Bolagsverket. Hos Verksamt.se hittar du all information som du behöver. En bostadsrättsförening är en form av ekonomisk förening.
När ska du momsregistrera en samfällighetsförening och ta ut moms? Reglerna gäller bara om samfälligheten sköts av en samfällighetsförening, vilket kallas att samfälligheten är föreningsförvaltad.