På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Vanliga önskemål från utländska myndigheter

Här har vi samlat information om födelsebevis, äktenskapsbevis, äktenskapscertifikat, apostille-stämpel och legalisering.

Förklaring av personbeviset

Behöver den utländska myndigheten en förklaring till personbeviset kan du hänvisa dem till sidan Information to foreign authorities med kortadressen: www.skatteverket.se/certificate.

» Information to foreign authorities

Stämpel och underskrift

Om personbeviset består av flera sidor kommer Skatteverket bara att stämpla och skriva under den sista sidan. Stämpeln är på svenska. Vi varken stämplar eller skriver under personbevis som skickas till Svenska myndigheter.

Följande personbevis kan du beställa med stämpel och underskrift:

  • Familjebevis
  • Utdrag om folkbokföringsuppgifter – på engelska
  • Utdrag om folkbokföringsuppgifter – på svenska
  • Utdrag om folkbokföringsuppgifter – 120 med alla relationer – på engelska
  • Utdrag om folkbokföringsuppgifter – 120 med alla relationer – på svenska

Födelsebevis

I Sverige utfärdas inte internationella födelsebevis (Birth Certificate) som i andra länder. Det dokument som motsvarar födelsebeviset är personbeviset Utdrag om folkbokföringsuppgifter - 120 med alla relationer.

Äktenskapsbevis

I Sverige utfärdas inte internationella äktenskapsbevis (Marriage Certificate) som bevis för att två personer har gift sig. Det dokument som motsvarar äktenskapsbeviset är personbeviset Utdrag om folkbokföringsuppgifter – 120 med alla relationer.

Personbeviset behöver apostille-stämpel eller legalisering

När Skatteverket har stämplat och skrivit under ditt personbevis kan vissa utländska myndigheter kräva andra stämplar, apostille eller legalisering. Skatteverket utfärdar inte apostille eller legalisering. Behöver personbeviset en apostille-stämpel ska du kontakta en notarius publicus.

Du hittar vilka som är notarius publicus i ditt län på länsstyrelsernas webbplats under fliken Människa och samhälle.

Legaliseringar utfärdas av utrikesdepartementet (UD). Information om legaliseringar hittar du på utrikesdepartementets webbplats.

» Utrikesdepartementet (UD)länk till annan webbplats

Äktenskapscertifikat

En utländsk myndighet kan kräva att du lämnar in ett äktenskapscertifikat inför att du ska gifta dig utomlands. Om du är svensk medborgare och folkbokförd i Sverige kan du ansöka om ett sådant dokument hos Skatteverket.

Skatteverket

Till toppen