På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Flytta utomlands

Om du planerar att bo utomlands ett år eller mer ska du anmäla det till Skatteverket. Samma sak gäller om du planerat att stanna kortare tid men sedan förlänger din vistelse till ett år eller mer.

Om du flyttar till ett annat nordiskt land ska du anmäla inflyttning i det andra nordiska landet.

Gör anmälan

Fyll i blanketten som du når via länken nedan och skicka in till Skatteverket.

For notification in English, please click the link below.

Anmäla flytt för barn

Anmälan för flytt utomlands för barn under 18 år ska vara underskriven av samtliga vårdnadshavare. Barn som fyllt 16 år har rätt att själv göra en flyttanmälan och skriva under.

När registreras du som utflyttad från Sverige?

Om du flyttar till ett land utanför Norden registrerar Skatteverket dig som utflyttad från Sverige från och med dagen du flyttar, förutsatt att du gör anmälan senast den dagen. Om du anmäler flytten senare registreras du som utflyttad den dag Skatteverket får din anmälan.

Ditt svenska medborgarskap påverkas inte av att du flyttar utomlands och registreras som utflyttad från Sverige. Du behåller även ditt svenska personnummer.

Du kan behöva deklarera i Sverige

Du kan behöva lämna inkomstdeklaration i Sverige även fast du inte längre bor eller vistas i landet. Det finns flera omständigheter som avgör om du ska betala skatt eller inte i Sverige efter att du har flyttat.

Skatteverket

Till toppen