På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Särskild postadress

Anmäl särskild postadress till Skatteverket om du under minst sex månader vill ha din post till en annan adress än folkbokföringsadressen. Det gäller både i Sverige och utomlands. Det kostar inget att anmäla särskild postadress.

En särskild postadress är ett komplement till en folkbokföringsadress. Din folkbokföring ändras alltså inte.

Våra e-tjänster

Anmäl eller avsluta särskild postadress

I e-tjänsten kan du anmäla en särskild postadress i Sverige eller i utlandet. Gör anmälan i förväg, men inte mer än en månad innan den särskilda postadressen ska börja gälla. I e-tjänsten kan du också avsluta en särskild postadress.

Posten kommer rätt

Den särskilda postadressen sprids automatiskt till de flesta myndigheter och andra företag som hämtar sin information från folkbokföringen.

Däremot kan du behöva meddela din särskilda adress till privatpersoner, föreningar och organisationer du är medlem i, tidskrifter du prenumererar på och företag som du vill vara säker på har din särskilda adress.

Eftersändning av post

Eftersändning innebär att post som skickas till din folkbokföringsadress vidarebefordras till din särskilda adress. Vill du eftersända din post kan du beställa det hos Svensk Adressändring AB mot en avgift.

Särskild postadress i utlandet

Du kan anmäla en särskild postadress i Sverige eller i utlandet. Om du ska bo utomlands mer än ett år ska du inte anmäla särskild postadress. Då ska du istället anmäla flytt till utlandet. Mer information om det hittar du under Flytta utomlands.

Avsluta särskild postadress

För att den särskilda postadressen inte längre ska gälla, måste du göra en ny anmälan i e-tjänsten Särskild postadress.

Har du inte möjlighet att använda e-tjänsten, kan du använda blanketten Anmälan - Särskild postadress (SKV 7844). Blanketten skickar du till adressen som står på blanketten.

Observera att den särskilda postadressen inte upphör automatiskt om du gör en flyttanmälan och ändrar din folkbokföringsadress.

Bevaka din adress gratis

Du som har en säker, digital brevlåda för myndighetspost får nu ett meddelande så fort din folkbokföringsadress ändras i vårt register. Tjänsten är gratis och det är ett snabbt och säkert sätt att hålla koll på din adress.

I den digitala brevlådan anger du själv om du vill ha ett sms eller ett mejl när du får myndighetspost från Skatteverket eller andra myndigheter.

Skatteverket

Till toppen