På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Extra inbetalning till skattekontot

Du kan få ett underskott på ditt skattekonto av många orsaker, till exempel för att du har sålt värdepapper med vinst eller äger en fastighet och skatteavdraget som arbetsgivaren gör inte täcker fastighetsavgiften eller -skatten.

Använd våra e-tjänster

06-03

Du kan också få ett underskott för att din arbetsgivare drar för lite i skatt. Du bör då göra en så kallad extra inbetalning, för att undvika kostnadsränta. Du kan dock inte styra den extra inbetalningen till en enskild skatt eller avgift, utan den dras av från det sammanlagda underskottet på ditt skattekonto.

Underskott på mer än 30 000 kronor

Om du räknar med att behöva göra en extra inbetalning på mer än 30 000 kronor undviker du kostnadsränta på följande sätt:

Betala in det belopp som överstiger 30 000 kronor så att det finns på Skatteverkets bankgiro senast den 13 februari 2017. Betala resterande del så att den finns på Skatteverkets bankgirokonto senast den 3 maj 2017. Betalar du senare än dessa datum behöver du bara betala ränta för tiden efter dem.

Underskott på högst 30 000 kronor

Om underskottet är 30 000 kronor eller lägre betalar du in beloppet så att det finns på Skatteverkets bankgiro senast den 3 maj 2017.

Skatteverket

Till toppen