På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Värdepapper

Du som har sålt eller löst in värdepapper ska lämna bilaga K4 med din deklaration. I e-tjänsten finns bilagan skapad med de flesta uppgifterna förifyllda. Det enda du behöver lägga till är ditt omkostnadsbelopp.

Om du har sålt aktier

Läs i aktiehistoriken om dina aktiers eventuella emissioner, splittar, utdelningar eller annat som kan påverka ditt omkostnadsbelopp.

Deklarera i e-tjänsten

Omkostnadsbelopp

Omkostnadsbeloppet är summan av dina anskaffningsutgifter, oftast det belopp du sammanlagt har betalat för dina värdepapper. Du kan räkna ut omkostnadsbeloppet med genomsnitts­metoden eller schablonmetoden.

Investeringssparkonto

Du behöver inte deklarera de vinster och förluster som du gör på ett investeringssparkonto. Om du överför värdepapper från en vanlig depå till ett investeringssparkonto ska du däremot redovisa detta i din deklaration.

Lathund – var ska värdepapper redovisas?

Till din hjälp finns en lathund där du kan du se i vilken bilaga och i vilket avsnitt du ska redovisa olika typer av värdepapper när du deklarerar.

Skatteverket

Till toppen