På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Betala kvarskatt

På ditt slutskattebesked kan du se hur mycket du ska betala och när pengarna senast ska vara insatta på Skatteverkets konto. Fram till dess kan du när som helst betala in pengar till ditt skattekonto.

Om kvarskatten som ska betalas är lägre än 100 kronor kan du vänta med att betala tills beloppet kommit upp i 100 kronor. Från och med det förfallodatum som framgår av ditt slutskattebesked är räntan 16,25 %.

Betala kvarskatt så här

När du betalar ska du ange bankgiro 5050-1055 och betalningsmottagare Skatteverket. Du hittar också inbetalningsuppgifterna på beräkningsbilagan.

Du måste ange ett OCR-nummer. Du hittar ditt OCR-nummer på den preliminära skatteuträkning som följer med din inkomstdeklaration eller på ditt slutskattebesked. Du kan även ta fram ditt OCR-nummer i e-tjänsten OCR-beräkning.

Vill du beställa inbetalningskort kan du göra det via:

Kostnadsränta

På kvarskatt under 30 000 kr beräknas kostnadsränta från och med den 4 maj. På kvarskatt över 30 000 kr beräknas räntan från den 14 februari. Kostnadsräntan får du inte göra avdrag för. Vill du slippa kostnadsränta helt ska du betala så att pengarna är bokförda på Skatteverkets konto senast den 13 februari respektive 3 maj, beroende på kvarskattens storlek.

Fram till förfallodagen, som framgår av ditt slutskattebesked, betalar du låg kostnadsränta på beloppet. Den låga kostnadsräntan är 1,25 procent.

Datum när du senast ska betala in skatten

Månad när du får slutskattebeskedet

Datum när pengarna ska finnas på Skatteverkets konto

Augusti

13 november 2017

September

12 december 2017

December

12 mars 2018

 

Betala från utlandet från och med den 1 april 2017

När du betalar från utlandet från den 1 april ska du använda följande internationella bankkontonummer och uppgifter:

IBAN-nummer: SE56 8000 0890 1196 4624 0516

BIC/Swiftkod: SWEDSESS

Bank: Swedbank AB, SE-105 34 Stockholm

Betalningsmottagare: Skatteverket, SE-831 87 Östersund

  • Du måste ange både IBAN-nummer och BIC-kod vid betalningen.
  • För att din inbetalning ska krediteras rätt måste du också ange ditt person- eller organisationsnummer.
  • Vi kan inte ta emot en betalning via check, alla betalningar måste göras via insättning till Skatteverkets konto enligt ovan.

Kontakta oss

Om du har frågor om din deklaration, ring 0771–567 567 eller ställ din fråga på Facebook.

Skatteverket

Till toppen