På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Skattetabeller och preliminärskatt

Här kan du hämta din skattetabell. Du behöver veta var du är folkbokförd och vilken församling du tillhör. Om du vill skriva ut din A-skattsedel går du in på Mina sidor och väljer skatter och deklarationer.

Om du har fler än en arbetsgivare/utbetalare finns det en risk att du kan få kvarskatt, eftersom skatteavdragen på dina inkomster då kan bli för låga. För att undvika detta kan du göra en jämkning.

Information

Du har javascript avslaget och kan därför inte använda tjänsten. Du kan se alla Skattetabellerna längre ner på sidan.

Medlem i ett annat trossamfund eller en icke territoriell församling

Om du är medlem i ett annat trossamfund eller tillhör en icke territoriell församling som inte finns i listan ovan, leta reda på respektive avgift i procent. Lägg sedan på den procentsatsen på den skattesats du får fram i tjänsten.

Så beräknas din skattetabell

1

1. Din skattesats

Din skattesats är summan av din skatt till kommun och landsting samt begravningsavgift. För dig som är medlem i Svenska kyrkan räknas också den avgiften in. Om du är medlem i ett annat trossamfund eller församling ska du själv lägga till den avgiften.

2

2. Avrunda till heltal

Avrunda skattesatsen till heltal. Det avrundade heltalet är din skattetabell. 32:50 = tabell 32. 32:51 = tabell 33.

3

3. Läs din skattetabell

Skattetabellen är indelad i sex kolumner efter vilken typ av ersättning du har. Till exempel lön och pension samt om det är underlag för allmän pensionsavgift.

Våra e-tjänster

07-24
00-24
Skatteverket

Till toppen