När du rättar eller tar bort en kontrolluppgift, använd samma identifikatorer som på den tidigare inskickade kontrolluppgiften. Dessa inkluderar:
Om du har fyllt i fel belopp i en kontrolluppgift, skicka in den igen med de rättade uppgifterna. Den nya kontrolluppgiften kommer då att ersätta den gamla.
Se till att personuppgifterna och specifikationsnumret (ruta 570) är samma som på den ursprungliga kontrolluppgiften. Alla identifikatorer på den nya och den gamla kontrolluppgiften måste vara samma för att undvika dubbletter. Du ska inte kryssa i rutan för borttag vid en rättelse.
Om du skickar in rättelsen på papper, kryssa i ruta 210 för att ange att det är en rättelse.
På en kontrolluppgift finns tre rutor för att ange vem den avser: personnummer, födelsetid och Annat ID. Ändrar du i en av dessa rutor blir det en helt ny kontrolluppgift. Därför behöver du ta bort den felaktiga kontrolluppgiften innan du skickar in den rättade.
Om du behöver ta bort en kontrolluppgift på grund av att den redovisats på fel personnummer eller att den lämnats felaktigt, gör så här:
När du har tagit bort den felaktiga kontrolluppgiften, skicka in en ny korrekt kontrolluppgift med rätt personnummer. Detta gäller oavsett om du använder e-tjänsten, filöverföring eller pappersblankett.
Exempelfilen visar hur ett borttag ska se ut vid filöverföring. Den innehåller tre kontrolluppgifter av typen KU25 - Ränteutgift för inkomståret 2023 och schemaversion 9.0.
Här kan du få fram viktiga datum för ditt företag. Då kan du lätt se när du behöver betala in skatter, deklarera eller när du får utbetalningar.